Abbey Road (Preview)

Normaal gesproken worden hier interessante artikelen uit clubbladen overgenomen, nu eens een artikel wat in Zijspoor, het clubblad van MV Arnhem, nog moet verschijnen!
De NMF site heeft met toestemming van de auteur een PRIMEUR!

Abbey Road

Hoe gaat zoiets? Je legt een straat aan, compleet met trottoirs en daar hoort dan wel een zebrapad bij. Je bekijkt het resultaat en dan gebeurt het: plotseling zie je voor je geestesoog de Beatles oversteken! Heb je Abbey Road op je modelbaan gerealiseerd? Welnee, jouw straat is omringd door flatgebouwen en winkels; even verderop is een ondergrondse parkeergarage. En Abbey Road - ja, dat is een doorgaande weg in Londen, omzoomd door forse bomen. Je kent die platenhoes toch wel? Er is trouwens nog steeds een webcam actief die live deze beroemde oversteekplaats (vermoedelijk vanuit de EMI-studio's) in beeld brengt: http://onabbeyroad.com/main.htm. Oranje knipperbollen, waar zie je die nog!


Toch ga je tussen je Preiser-figuurtjes op zoek naar een geschikte John, Paul, Ringo en George. Dat valt tegen. Mannen genoeg, maar niet in de juiste houding, niet met goed gelijkende kleding. Aan de slag dus.
Eerste ervaringstip: probeer niet om zo'n klusje met de warmte van een waxinelichtje te klaren. Binnen de kortste keren ligt er dan een verzameling slangenmensen op tafel. Met de föhn uit de kaptafella gaat het veel beter.
Wel even opletten: drie Beatles zetten op het moment van de foto hun linkerbeen voor, Paul juist zijn rechterbeen. Nog een mooi detail: Paul loopt (als enige) op blote voeten. Dit in combinatie met zijn donkere outfit versterkte toentertijd de geruchten over zijn mogelijke dood.


Een van mijn uitverkoren mannen heeft korte mouwen, geen enkele heeft mooi wapperende jaspanden. Ik open een modeatelier. Met stukjes plastic kleed ik mijn Fab Four aan. Een nagelschaartje is hier het ultieme gereedschap van de couturier. Met de platenhoes naast me breng ik mijn viertal op kleur. Met een roomwit Kevertje completeer ik de scene.


Vind je het te eenvoudig?
Ander ideetje dan? In 1988 zouden de Red Hot Chili Peppers het ontwerp kopiëren door op de hoes van hun Abbey Road EP een vergelijkbare foto te gebruiken. Hierop lopen de Peppers over het zebrapad van Abbey Road met als enige kledingstuk een sok om hun penis.
Is dat het nog niet helemaal? Kies dan voor het nabootsen van "Evolution of the Beatles".


Tekst en foto's (behalve de hoesfoto)
Hans v.d.Ven

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3