De LMD in Drenthe

Zoals elk jaar maak ik als secretaris NMF een rondje langs de noordelijke deelnemers, door een aantal redenen bleef het dit jaar beperkt tot de provincie Drenthe. Aangezien MD Drachten niet op zaterdag open was verviel dit helaas vanwege afspraken voor de zondag met mijn vereniging.

Assen
Ik begon in Assen bij een verzameling modelspoorgekken bij de GGZ aldaar, wees gerust ze waren niet opgenomen maar toonden hun hobby in 2 sportzalen van deze instelling.
Martin Bogaart van N project trommelt al geruime tijd modelspoorclubs op om gezamenlijk de LMD te houden, het is de laatste jaren tot een gezamenlijk en gezellig modelspoorweekend voor de deelnemers uitgegroeid.
De  “de Stoomfluit” uit Hoogeveen toonde haar N-baan met heel veel lange treinen.

      Gezellige drukte                                                                                   Lange treinen bij de Stoomfluit

De NNMC had delen van hun grote modulebaan los opgesteld en extra “aangekleed”, want helaas was na de laatste beurs schade ontstaan aan een aantal modules zodat niet gereden kon worden.

    Open dag in de N-locloods van de NNMC?                                  Of gaan we naar het NNMC-strand?

Van N-project was de N-baan “GÜST Ostleben” weer te zien met de bekende DDR vlag.
Maar ook andere modelspoorgroepen waren vertegenwoordigd, waaronder Sandra Mooij met haar Winterbaantje, hoe zo een pure mannen-hobby? Verder een aantal demonstraties.

     Güst Ostleben                                                                                       Winterbaantje met Sandra

Het was er gezellig druk, want Martin maakt heel veel werk van de publiciteit rond zijn evenement.

Hoogeveen

Post M heeft daar sinds kort een nieuwe clubruimte in een buurthuis en is begonnen met een grote H0 clubbaan met veel niveauverschillen en klimspiralen waar al de nodige treinen reden.
Pal bij de ingang zat een dame die als hobby heeft diorama's maken en dat doet ze zeer gedetailleerd en fraai, een aantal van haar diorama's wordt ingepast in de H0 clubbaan. Ook waren er demonstraties van figuurtjes schilderen, gebouwen maken en kunsthars gieten.
Naast H0 baan stond hun leuke N-baan, daar hoefde niet zoveel meer aan te gebeuren want die was af. Hun Märklin-leden zijn begonnen met een modulebaan, kortom er zijn plannen genoeg daar.

 

     Clubbaan met vele niveau's                                                                 Diorama's met de maakster

Emmen

Samen met Ben Telleman van de OMC uit Hilversum, die ik toevallig in Assen ontmoette, na Hoogeveen op naar de MSG Zuid-Oost Drenthe waar het gezellig druk was en waar op beide clubbanen via mobieltjes druk treinverkeer was. Ook hier inbreng van enthousiaste leden die met de bezoekers in gesprek gingen, vragen beantwoorden en steevast eindigden met “kom eens langs op een clubavond en proef de sfeer en we helpen je graag!” Iets wat ik bij al mijn bezoeken meemaakte.
De zondag had ik mijn eigen cluppie pet op en sprak met een echtpaar waarvan de vrouw enigszins besmuikt zei “ik heb ook treintjes en vindt het heel leuk, mijn man niet zo”. Geweldig toch zei ik en heb haar uitdrukkelijk uitgenodigd om eens langs te komen, ben benieuwd.

Op de N-baan ook lange treinen.

Een fraai locje


Het was weer een leuke rondrit langs al die enthousiaste mensen die hun passie voor hun hobby preekten en ook niet onbelangrijk dat men een gezicht van de NMF zag.

Tekst en foto's
Habbo Meester

 

Komende evenementen

za feb 17 @10:00 - 15:00
Party- Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
zo feb 18 @10:00 - 16:00
Arendsboerweg 3, Almelo.
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3