Bezoek aan de ModelSpoorClub Deventer en de Modelspoorclub Veluwezoom in Dieren.

In het weekend van 25 en 26 maart waren de jaarlijkse Landelijke Modelspoor Dagen van de NMF. Als vertegenwoordiger van het NMF-bestuur heb ik op de zaterdag samen met vele andere enthousiastelingen mijn belangstelling getoond.

Allereerst ben ik naar Deventer gereden waar de modelspoorclub Deventer haar deuren had opengezet. De secretaris - de heer Ernest van Voorst tot Voorst - vertelde mij over de laatste ontwikkelingen binnen zijn club. Het meest in het oog springend was de ‘kinderbaan’! ! Niet zo maar een ovaaltje met loc en trafo, maar een goed doordacht geheel.
Samengesteld uit diverse ‘pizzadozen’ stond van wege het mooie weer buiten een prachtig modulair speelbaantje opgesteld. Het wordt C-Track genoemd en is een non-profit initiatief van deze club in Deventer. Promotor is de heer Diederik Gelderman. C-track is een manier om met simpele middelen een leuke spoorbaan te bouwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van simpele bakken (‘pizzadozen’) van polystystreen, die als dominostenen aan elkaar worden geklikt.
Kijk maar eens op www.c-track.nl  Het is de moeite waard en is een leuk idee van deze club.


Eenmaal binnen zie je weer die gezellige doe-tafel in het midden van de clubruimte. De heer Wim Veneboer zat weer fraaie loofbomen samen te stellen en andere leden waren bezig huizen en gebouwen te maken. Aan de modelspoorbanen is men bezig om verdere details aan te brengen, de scenery te verfraaien en hier en daar seinen te plaatsen. Samen bezig zijn met onze hobby wat een gezellige sfeer is dat toch daar in Deventer ! !
Voor meer informatie op de website www.mscd.nl.

En dan op naar Dieren ……. daar heeft voorzitter de heer Henk van den Heuvel onder een kopje koffie mij verteld wat de laatste vorderingen waren. Allereerst vertelde hij dat de club Veluwezoom zich in het multifunctioneel gebouw De Oase behoorlijk thuis voelde. Samenwerking met de gemeente verloopt positief en er is zelfs een mogelijkheid om een opslagruimte er bij te huren. Dat laatste is dan ter vervanging van enkele op dit moment gehuurde garages.


Wat betreft de modelspoorbanen wordt er op dit moment door de leden gewerkt aan het project ‘Zwitserse baan onder draad’! ! Met Sommerveld masten en draad als basis worden hier en daar de noodzakelijke aanpassingen uitgevoerd. Vervolgens wordt de gelijkstroombaan met fiddle yard geheel gerenoveerd en is men druk bezig om de ‘DNZ’-baan (de Duitse modelspoorbaan) verder uitgebouwd. Deze baan met een groot kopstation wordt in de vorm van een ’T’ gebouwd waarbij de maten ongeveer 13 x 11 m. zullen gaan bedragen. Ook hier proef je de saamhorigheid van deze vereniging met haar 26 leden.
Met genoeg plannen en met genoeg enthousiasme bouwt de Veluwezoom verder aan haar toekomst.
Kijk maar eens op de website www.mscv.nl.

Tekst en foto’s : Jitse Kaspers (plv. voorzitter / P.R.).

 

Komende evenementen

za mrt 24 @10:00 - 17:00
Diverse
za mrt 31 @11:00 - 16:00
H.F. de Witte, Henri Dunantplein 4, De Bilt
Evenementen
Maart 2018
Z M D W D V Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31