Ernest van Voorst tot Voorst NMF-Vrijwilliger 2016

Ernest van Voorst tot Voorst is verkozen tot de NMF Vrijwilliger van het jaar 2016, daar Ernest niet op de ALV aanwezig kon zijn ging onze vice voorzitter Jitse Kaspers hem de prijs persoonlijk overhandigen. Hans van de Ven was erbij en maakte ook de foto's.

Jaren geleden kende weekblad Vrij Nederland een rubriek "De voorzitter". Ik heb daar nog een tamelijk genante ervaring mee, maar daar gaat het nu gelukkig niet over. De rubriek beschreef de rol van de man-met-de-hamer. Wat is zijn invloed, waar haalt hij zijn motivatie vandaan, is het een solist of een teamplayer, maakt ie veel gebruik van vergadertrucs? Het prerogatief van de voorzitter, google daar maar eens op. Ja, die houten hamer heeft slechts symbolische waarde, maar onderschat de macht van een voorzitter niet!
Genoeg gepreekt. We gingen met een delegatie van onze club - Modelbouw Vereniging Arnhem e.o. - op tegenbezoek bij Modelspoorclub Deventer. We werden verwelkomd met koffie, waarna de voorzitter (daar is ie hoor) de aandacht vroeg. Het bleek al de tweede keer die avond, dat het clubwerk, inclusief alle treinverkeer, op zijn verzoek moest worden stilgelegd. Je bent belangrijk of niet! Gelukkig waren het louter warme, hartelijke woorden die tot ons gericht werden. Daarna - gekker moet het niet worden - kreeg ónze voorzitter Jitse het woord en … nam de prille avond een onverwachte wending.


Jitse zette bliksemsnel een andere pet op: vicevoorzitter van de NMF en richtte zich nadrukkelijk tot een van de Deventer leden aan de knutseltafel. Ernest van Voorst tot Voorst voelde zich aangesproken. En terecht, zo bleek. Hij heeft zijn sporen verdiend bij zijn club. Hij heeft in diverse bestuursfuncties een rol gespeeld bij het reilen en zeilen van de vereniging. (Komt bij mij stiekem de vraag op of Ernest soms ook ooit de voorzittershamer heeft gehanteerd.) Jarenlang is hij intussen de trouwe en accurate secretaris. Maar belangrijker wellicht nog is dat Ernest onze prachtige hobby belangeloos promoot waar hij kan. Waar het hart vol van is, geldt voor hem in het bijzonder.
Modelbouw is een veelzijdige liefhebberij. De een is van de techniek, een ander van de scenery of van het rijden, programmeren, verzamelen, besturen. Bij een club heb je ze allemaal nodig. Maar de meest waardevolle leden zijn toegewijd, nauwgezet, gedreven, volhardend, geduldig en enthousiast. Zoals Ernest. Hij heeft intussen een prachtige bokaal in ontvangst genomen en zich weer gewijd aan de bouw van de prachtige, reusachtige kerk voor hem op tafel. Wijzend op zorgvuldig gecreëerde details, vol van ideeën voor de verdere vervolmaking van dit project, glimt ie in alle bescheidenheid van trots - deze NMF Vrijwilliger van het jaar 2016.

Tekst en foto's: Hans van de Ven

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3