Geslaagde ALV 2016 in Zevenbergen, een impressie

Dit jaar waren we te gast bij Railkontakt MSG Zevenbergen in hun locatie in het voormalige ketelhuis van één van de vier suikerfabrieken in Zevenbergen die daar ooit waren. De deelnemers werden met de gebruikelijke Brabantse gastvrijheid ontvangen.


De vergadering werd gehouden op de verdiepeing waar eens twee grote stoomketels stonden, die ruimte is nu in gebruik bij David een uit Georgië gevluchte kunstenaar die dit als atelier gebruikt.
In deze bijzondere ambiance hielden wij onze Algemene Leden Vergadering, een vergadering midden tussen Kunst die rustig en soepel verliep, maar toch er gebeurde veel!
Hoogtepunten waren de benoeming van Ernest van Voorst tot Voorst van MSG Deventer als NMF Vrijwilliger van het jaar 2016. Ernest was helaas verhinderd, maar zijn prijs zal door onze vice voorzitter Jitse Kaspers in stijl worden overhandigd tijdens een bezoek van de MVA.
Helaas moesten we afscheid nemen van Martijn Klaver, die het penningmeesterschap prima vervulde en daarnaast het verzekeringspakket op een voortreffelijke manier beheerd heeft en daarbij de nodige successen bij de verzekeraar heeft bereikt.

Het NMF bestuur heeft hem, tot zijn grote verrassing, als eerste geëerd met een nieuwe NMF onderscheiding de Gouden NMF Erepenning!
In zijn dankwooord benadrukte Martijn dat hij met veel plezier de NMF heeft gediend en dat het verzekeringspakket hem dusdanig boeide dat het nu zijn vakgebied is geworden!

Maar ook het NMF bestuur werd met een positieve verrassing verblijd!
In de agenda werd vermeld dat Harry Beugelink kandidaat bestuurslid en dat Jitse Kaspers  herkiesbaar was, maar voor de ALV meldde Fred van Efferen dat hij wel interesse had voor de functie van Penningmeester, die door het vertrek van Martijn Klaver vacant was. Tijdens de ALV meldde zich Piet de Bruijn, net zoals Fred lid van de M-Track Groep Nederland, als kandidaat bestuurslid met het oogmerk volgend jaar het secretariaat over te nemen.
U begrijpt dat het bestuur dit met beide handen aangreep, zodat 4 (!) bestuursleden verkiesbaar werden gesteld en ook door u gekozen werden.

Om onze hobby onder de aandacht van de jeugd te brengen is een lespakket  door Peter-Martijn Hellemons i.s.m. onderwijsdeskundigen ontwikkeld. Het werd kort gepresenteerd en is nu ter beschikking van de leden. Zij kunnen hiermee aan de slag om de jeugd te interesseren voor  onze mooie  hobby, die (moderne)techniek combineert met creativiteit.

Ook uit oogpunt van promotie werd ingegaan op de uitnodiging van het Speelgoed- en Carnavalsmuseum in Oosterhout een tentoonstelling in te richten over Modelspoor die loopt van mei tot in oktober van dit jaar. Dankzij bijdragen van leden kunnen wij een goed overzicht bieden van de ontwikkeling en de mogelijkheden van de modelspoorhobby.

En noteer al vast de data voor de LMD 2017, 24 en 25 maart !

Na het formele gedeelte

Waren onze gastheren van Railkontakt Zevenbergen aan de beurt om uit te pakken, nu dat hebben ze zeker gedaan.

Allereerst door een voortreffelijke lunch te verzorgen en daarna konden we hun geweldige clubbaan bewonderen. Zoals bekend beeldt die het oude Zevenbergen en de suikerfabriek in 1937 uit, maar ons werd door Jan Legierse gevraagd bijzonder te letten op het dorp Zevenbergen op de baan, dat zou van pas komen in de verassing die ze die middag voor ons hadden.
Velen kennen deze baan en mijn indruk was dat daar steeds meer bewegende sceneryscenes in aangebracht worden.
Een leuk voorbeeld is de draaibrug die laat  zien hoe dat werkt. Verder ook een heel klein detail: het uitkloppen van beddengoed! Op de vraag hoe ze bij die draaibrug het water hadden gemaakt, werd heel simpel op geantwoord en gedemonstreerd, da's gewoon water! Je hebt dan de lachers op je hand en de vraagsteller wordt wat nat!.
Er werd uitvoerig gefilmd en gefotografeerd!

Niet alleen wordt deze H0 baan geperfectioneerd, maar ze zijn ook druk bezig in N-spoor het emplacement van Lage-Zwaluwe op schaal na te bouwen. Dat had als fuctie opvang voor grensstation Roosendaal en was daardoor uitgebreid met een aantal opstelsporen.

Het toetje

Maar de kers op de taart was de rondrit door Zevenbergen in een 2 PK huifkar, we werden rondgereden door het deel van Zevenbergen dat op hun baan was afgebeeld. Eén van hun leden  trad op als gids en wees op de overeenkomsten. De conclusie was, daar is niet veel meer van over, maar gelukkig is de fraaie kapitale villa van de directeur van de suikerfabriek bewaard gebleven en gerestaureerd. Het was een duidelijk herkenningspunt.


Eigenlijk is mijn conclusie: Zo goed dat de mannen van Railkontakt Zevenbergen het oude Zevenbergen op schaal voor de nieuwe generaties hebben vastgelegd!

Weet u wat zo grappig is, de locatie van de ALV (hun clubruimte) is niet terug tevinden op hun clubbaan, dat ketelhuis is gebouwd in de 50er jaren!

Tot besluit

Willen we de mannen van Railkontakt MSG Zevenbergen heel hartelijk bedanken voor een gezellige en zeer goed verzorgde ALV!
Volgend jaar gaan we naar Ede naar Promospoor!

Tekst: Habbo Meester
Foto's: Michelle Hellemons, Theo Damen, Habbo Meester en Dirk-Jan van Welzen

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3