Rondje LMD in het noorden

Ook dit jaar heeft uw NMF secretaris een aantal deelnemers aan de Landelijke Modelspoor Dagen bezocht, ditmaal vergezeld door Peter Wijshake als fotograaf.

Hardenberg

Als eerste gingen we naar de groeps presentatie georganiseerd door MSG “de Railspijker”, daar waren aanwezig MCNN, Ijsselland, Kidsproject van Nproject en de Dwarsliggers uit Emmen.
De Railspijker had twee leegstaande winkelpanden in het winkelcentrum van Hardenberg geregelt en dat heeft mede gezorgd voor een grote toeloop! Maar ook de medewerking van Stadspromotie Hardenberg en een goede promotie door de Railspijker zelf zorgen dat op de zaterdag ca. 1000 bezoekers (!) geteld konden worden. Maar ook op zondag kwamen veel bezoekers naar het anders zo rustige Hardenberg.
De deelnemers hadden alle ruimte om eens flink uit te pakken en hebben er onderling een leuk feestje van gemaakt, zaterdagnacht werd om 01.30 uur nog op de banen gereden!
Kortom een geweldige promotie voor de Modelspoorhobby!


Veendam
 
MRG Veendam is een regelmatige deelnemer aan de LMD en doen dit in hun clubruimte en hadden een Fremo modulegroep uitgenodigd te exposeren. Helaas viel het aantal bezoekers  tegen, maar daartegenover stond dat men 1 nieuw lid en 3 donateurs kon noteren. Het aantal leden vertoont een behoorlijke stijging en dat is een positief feit.
Naast hun clubbaan hebben ze een uitgebreide en leuk “aangeklede” jeugdbaan waar goed gebruik van werd gemaakt.
Opvallend was dat men bij de clubbaan was afgestapt van de computerbesturing, men wilde weer zelf rijden!

Bij de Fremo modules zag mijn fotgraaf het model van een viskraam waar hij vroeger vaak een visje haalde.
Hij vertelde dat hij tegen de visboer zei “Verser kan niet zo dichtbij de visafslag van IJmuiden! Ja, ja zei de visboer, maar deze vis komt uit Katwijk, veel goedkoper!”.

                                                                                                                   Oeps foutje.............. jouw schuld...........

Emmen
 
We eindigden bij MSG Zuid-Oost Drenthe die zich eveneens in haar clubruimte presenteerde. Naast  de 2 clubbanen (H0 en N) hadden ook een aantal leden hun banen opgesteld, waaronder een computergestuurde TT baan, zodat een goed overzicht van de hobby werd getoond.
Zij hadden niet te klagen over de opkomst, voor de bezoekers werd tijd genomen en uitgebreid geïnformeerd en dat resulteerde dat een aantal van hen zeer geïnteresseerd in de vereniging werden en toezegden te komen kijken op een clubavond. Nieuw was dat de clubleden zich presenteerden in hun nieuwe en opvallende clubkleding.

Gastvrije ontvangst

We werden overal gastvrij ontvangen met koffie en in Hardenberg ook met soep en broodjes, heren en dames hiervoor onze dank!

Tekst: Habbo Meester
Foto's: Peter Wijshake

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3