Happy Beursday! (3)

Hierbij het 3e verslag over Rail 2016 opgetekent door Hans van de Ven en gefotografeert door Jan van de Lagemaat. Ditmaal aandacht voor de modulebaan van TreinenClub Midden Nederland (TCM).

Happy Beursday! (3)

Even een kleine enquête: hoe zoek jij tegenwoordig een leuke vakantiebestemming? Ben je nog van de generatie reisbureau, blader je door een fikse stapel reisgidsen of surf je heerlijk op internet en boek je online? Bij Rail 2016 ontdekte ik nog een manier. Mijn vakantie begint met een happy vakantiebeursday!
Bij TCM (Treinclub Midden Nederland) kun je een live rondwandelen in een prachtige omgeving. "Camping Zonneschijn" heeft alles wat me tot rust brengt. Direct achter de rotonde is een indrukwekkende vlaggenparade (ik tel er wel dertien in de gauwigheid) langs de toegangsweg; hoe welkom kun je je voelen? Een slagboom zorgt voor een autoluwe, kindvriendelijke omgeving. Vakantiehuisjes zijn er in diverse soorten, uiteraard heerlijk met het terras op de zonzijde. Zo neergezet dat optimale privacy gegarandeerd is. Maar ook aan de verstokte kampeerder is gedacht. Heel wat tenten zijn er al opgezet en ook voor jou is er zeker nog een pittoresk plekje te vinden. Eenmaal geïnstalleerd kan het grote genieten hier direct beginnen.

Aan werkelijk álles is gedacht. Een kooi om je uit te leven met basketbal of voetbal is al heel populair, zo te zien. Een zwembad om een paar gezonde baantjes te trekken of lekker een balspel te spelen. Zó zeg, die durft - met een fraaie zweefduik van de hoge plank! Dat doe ik hem niet (meer) na. Maar via de glijbaan zo het water in plonzen, dat is wél aantrekkelijk. Natuurlijk is er ook een speeltuin te vinden. Direct na het avondeten gaan we met het hele gezin nog even een gezellig potje midgetgolf spelen. En ik geef je op een briefje dat ik ook heel wat keer te vinden zal zijn op het fraaie, sfeervolle terras van het restaurant. Ook een biertje? Voor mij is trouwens het allermooist dat vlak langs Camping Zonneschijn een keur aan treinen voorbij trekt. Dat geldt dan weer niet voor onze buren. Hoe ik dat weet? Ze hebben alle knellende textiel uitgetrokken en zijn nu samen een stoel aan het testen. Langs de rand van hun grasveld, wel te verstaan. Wat schreef ik ook al weer over privacy?

Even verderop, 't is maar een klein stukje lopen hoor, vind je een authentieke hunebed. Nog helemaal intact. Imposante keienformaties zijn dat toch. Ook hier weet de jeugd zich wel te vermaken. Klimmen en klauteren. Pas op jongens, dat je er niet af valt. En nog iets verder is zelfs een popconcert aan de gang. Mensen, mensen, wat een mensen hier. Snap je nou dat mijn vakantie al vast staat?
Of eh, wacht eens even. Verderop is een prachtig golfterrein aangelegd. Fairway, green, rough - aan alles is gedacht. Mooie hobby, om in zo'n golfcar wat rond te rijden. Zal ik hier even demonstreren hoe je een hole-in-one slaat? Nou goed, dan niet; kijken we nog even verder. Hiernaast ligt trouwens "Flevolandpark" en ook daar vind je het nodige recreatieplezier: een mooie waterplas, strandstoelen, een ligwei, diverse barbecueplaatsen. Wat vind je trouwens van dat speelterrein met al die houten klimtoestellen? Zelfs een houten trein ontbreekt niet. Vlak hierachter is nog een avontuurlijk bos te vinden. Nou ja, dat zeg ik wel zo makkelijk, maar het is hier zo dicht begroeid dat je onmogelijk kunt zien wat zich daar allemaal afspeelt!

                                                                                                                                    En hij zag dat het goed was....

Kortom, TCM is hier met een prachtige modulebaan (in de vorm van een E) aanwezig. En al zou je het uit mijn verhaal niet opmaken: het treinbedrijf heeft absoluut prioriteit. Gelukkig had onze fotograaf daar wél aandacht voor!

Meer weten van TCM? www.tcmidden.nl

Tekst Hans van de Ven

Foto's: Jan van de Lagemaat

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3