Bingo

Een leuk verslag van Hans van de Ven over de NMF Modelspoorbingo tijdens de Nederlandse Modelspoor Dagen in Rijswijk.
Ook de NMF Modelspoorbingo op uw evenement, mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. !

Bingo!

Wat een prachtige banen waren er weer te zien tijdens de Nederlandse Modelspoor Dagen in de Broodfabriek in Rijswijk! Ogen te kort. En natuurlijk reden er heel wat treinen en trams rond, om nog niet te spreken van auto's en fietsers. Maar stel dat
je een kind bent! Blijf je net zo lang geboeid kijken als je vader of opa? Je moet er toch niet aan denken dat je zelf nog volop aan het genieten bent en dat je steeds aan je arm wordt getrokken omdat je kleinzoon het wel gezien heeft?

Daar had de NMF een fantastische oplossing voor bedacht: de modelspoorbingo! Want kijken - dat moet je léren. En wat is er nu leuker dan een speurtocht? En het concept was zo simpel: zoek in al die fantastische landschappen naar vijf letters.
Een kleine tip nog: ze liggen op vijf verschillende wagons. Vermakelijke tafereeltjes leverde dat op. Kinderen met hun neus
tegen de baan, alle langsrijdende goederentreinen nauwkeurig spottend. Kinderen die opgetild willen worden om beter te kunnen rondkijken. ("Maar je bent al zo'n grote knul en véél te zwaar voor papa.") Kinderen die beslist nog even terug willen naar die vorige baan; ze hebben vast iets over het hoofd gezien. Broertjes die zusjes heel lief wijzen op hun zojuist gedane vondst. Zusjes die, minstens zo schattig, broertjes helpen om de gevonden letter op het formulier in te vullen.
Puntje van de tong uit de mond. Stralende ogen. "Hoeveel hebben we er al?"
Even een tussenstop, bij de NMF-stand. Want als we straks alle letters gevonden hebben, dan winnen we toch wel een prijs?
"Ik wil héél graag die bouwdoos hebben, papa." Ja, de standhouders hebben ruimhartig gedoneerd. En dan weer resoluut op weg naar de volgende modelbaan. Oh, da's een makkie: een ander kind wijst de wagon-met-de-letter net aan. Genoteerd! Maar lastig blijft het, want er zijn hier dit weekend wel twintig banen en dus meer zónder dan mét zo'n letter. En overal is zoveel te zien en te beleven! "Hoeveel moeten we er nog?"

Dan komt, toch nog onverwacht, het gevreesde moment dat je kleinzoon aan je arm trekt. "Opa, opa, ik heb alle letters en weet ook al welk woord het moet worden." Je kijkt op je horloge: wat is de dag omgevlogen! Bijna vier uur al. Snel naar de NMF-stand om de bingokaart in te leveren. Even controleren of alles is ingevuld en hup: "Ik til je op en dan stop jij de kaart in de doos. Ja keurig, door die gleuf."

De NMF-mannen konden tien gelukkige winnaars feliciteren. Een flink aantal jonge bezoekers staat om hen heen, met blosjes
op de wangen. En weet je wat zo attent is? Wie de beurs toch al iets eerder verlaten heeft, krijgt zijn prijs gewoon thuisgestuurd! Bingo!

Tekst: Hans van de Ven (MVA)
Foto's: Hans van de Ven en Julika Dubbeldeman

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3