NMF bezoekt het 2-jaarlijks Festival van de GrootSpoorGroep Nederland

Jitse Kaspers ging kijken en doet hieronder verslag.

Zoals elke twee jaar was het partycentrum ‘de Wanmolen’ in Zetten op 11 en 12 april 2015 weer de locatie waar de GrootSpoorGroep Nederland (GSG NL) haar treinenfestival organiseert. En waar de belangstellenden kennis konden maken met treinen in de schaal 1: 22,5. In de diverse zalen lieten de leden van de vereniging alle facetten van hun hobby zien. Het analoog- en het digitaal rijden werd getoond. Ook het zelfbouwen van locomotieven werd gedemonstreerd en de liefhebbers van “live-steam” werden niet vergeten. Vervolgens waren diverse leveranciers, die locs, wagons en toebehoor te koop aanboden.
Helaas was ik (Jitse Kaspers, plv. voorzitter / PR) iets te laat om de opening door Erik de Zwart - bekend van radio en televisie en vooral ook treinenliefhebber - te kunnen meemaken.
Bij de ingang werd ik toevallig opgevangen door Ad Spaan - bestuurslid evenementen - die mij in het kort de geschiedenis van de GSG NL vertelde. Met Henk Gorthuis - bestuurslid PR - had ik een gesprek over een herkenbaar probleem betreffende de contacten met de media.
Eigenlijk moet je als organisatie niet één maar meerdere malen de media vertellen wat je van plan bent. Dan is de kans groter dat jouw evenement wel geplaatst gaat worden ? !

Het was voor mij een verrassing om voorgesteld te worden aan een vrouwelijke voorzitter (foto hierboven) van een modelspoor vereniging ! ! Mevrouw Diny Timmer was ongeveer twee maanden geleden in een ALV door de leden als voorzitter gekozen. Ik moet zeggen dat Diny vol ideeën zit en zij voor de GSG NL een welkome aanvulling kan betekenen. Nogmaals wens ik haar vanaf deze plek veel succes en wellicht volgen nog meerdere vrouwelijke leden haar voorbeeld.
Na deze interessante gesprekken heb ik een kijkje in de diverse zalen van het partycentrum ‘de Wanmolen’ genomen. Zo was er bij de entree natuurlijk een presentatie en infostand van de GSG NL te zien en in de Oogstzaal stond de grote digitale clubbaan en de promobaan van de GSG NL opgesteld. Vervolgens was er een modelbaan naar Zwitsers voorbeeld en Een schitterende Spoor I modelbaan te bewonderen.

In de Spiegelzaal was er een verkoopstand BigTrainWorld, een modelbaan naar Frans voorbeeld, Thomas de trein in Spoor G formaat en was ook Sauerbier modelbouw aanwezig.
Buiten in de tent bij de Spiegelzaal waren twee presentaties van Fa. Miniaturbeton en van Fa. 11kV. In de volgende zaal de Dorszaal was Scaletrading (importeur Piko) en een presentatie Ed’s Gartenbahn te zien te samen met (alleen op de zaterdag)  het Raptor digitale modeltreinbesturing. Tja ….. en verder was er nog een diorama van een GSG NL lid te bewonderen en was er een particuliere verkoop LGB en een verkoopstand Linke aanwezig. Als afsluiter konden de belangstellenden in een grote tent op het parkeerterrein van de Wanmolen een grote livesteambaan bekijken.

GrootSpoorGroep Nederland werkt alleen met de Koningsschaal 1:22 en deze schaal is toch wel het neusje van de zalm / de kers op de taart. Wanneer er op schaal snelheid wordt gereden dan blijf je kijken en dat is op de gemaakte foto’s te zien. Nog beter is het om een volgende keer zelf dit alles te gaan bewonderen ! ! Doen ! !

En kijk verder voor meer informatie op de (hieronder staande link naar de) website van deze vereniging van enthousiaste mensen www.grootspoorgroep.nl

Mevrouw de voorzitter en heren mede bestuursleden, bedankt voor de ontvangst en verdere informatie en beslist tot de volgende keer.

Tekst en foto’s van Jitse Kaspers.

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3