Kort verslag van de ALV, d.d. 21 maart 2015 in Zutphen

Tijdens de jaarlijkse ALV waren wij  (totaal 40 personen) te gast in de Hanzehal te Zutphen. Gastheer was Theo Damen van de vereniging de Blokkendoos, die tevens dat weekend het Modelspoor Evenement Zutphen heeft georganiseerd.

Vorig jaar waren wij te gast in den Bosch met de bekende Bossche Bol ! ! Tja, en wat wij niet wisten, maar ook Zutphen heeft haar eigen lekkernij bij het kopje koffie : het zogenaamde Zutphens koekje ! !

Een goede start van dit - weliswaar statutair verplicht - samenzijn.  
De agenda (via de ledenpagina te downloaden) gaf niet echt aanleiding tot schokkende opmerkingen. De penningmeester werd decharge verleend voor het gevoerde financiële beleid, het jaarverslag van de secretaris werd door de vergadering goedgekeurd en de voorzitter, die aftredend was en zich herkiesbaar stelde, werd weer voor 3 jaar gekozen.
Op de vraag wie van de leden de geruime tijd nog niet vervulde twee vacatures in het bestuur zou gaan vervullen werd een angstig stilzwijgen vernomen. Ook Martijn Klaver loopt al ruim 2 jaar met zijn portefeuille financiën te zwaaien, maar tot op dit moment zonder resultaat. Wellicht dat een nieuw lid - links achterin de vergaderruimte - na enkele inhoudelijke gesprekken met het zittende bestuur ‘ja’ zal zeggen om de financiële kar van de NMF te gaan trekken. Martijn Klaver zal zich dan alleen om de post ‘verzekeringen’ bekommeren.

Dan was er ook het agendapunt ‘Huldiging vrijwilliger van het jaar 2014’.
Dit keer niet 1 persoon, maar het echtpaar Jos & Jo Koenen werden in het zonnetje gezet. Voorzitter Peter-Martijn Hellemons reikte de trofee uit (zie foto) en noemde nog eens de onderliggende feiten waarom deze twee personen de trofee hebben verdiend.

In de korte pauze werden wij door Theo Damen verrast met een presentje. Theo vond dat onze inzet – zowel van het bestuur als van de aanwezige leden – voor het promoten van de modelspoorhobby beloond moest worden met een fles wijn.

Het laatste agendapunt was voor het bestuur een belangrijk onderwerp, namelijk :  

Hoe gaan we verder met de NMF ? !  

Gelukkig waren de leden niet zo zwijgzaam meer en ontstond er een positief opbouwende discussie (meer hierover in het verslag van de secretaris). Wel wil ik nog even melden, dat het boegbeeld van het NMF-DemoTeam (Jaap Vriend) vertelde dat hij geen coőrdinator meer wilde zijn, maar wel op afroep beschikbaar blijft. Ook dit onderdeel, dat een belangrijk promotie item voor de NMF is, zal onze aandacht opeisen.

Na de rondvraag en sluiting was er een smakelijke lunch en waren wij in de gelegenheid om de gezellige  Modelspoorbeurs te bekijken.

Middels de bijgevoegde foto’s krijgen jullie een korte impressie van deze geslaagde bijeenkomst, waarbij enkele nieuwe data werden aangekondigd,

t.w. : de ALV 2016 in Ede en de LMD op 02+03 april 2016.

Theo Damen, ik mag wel zeggen : namens de aanwezigen bedankt voor deze geweldige gastvrijheid ! !


Tekst  : Jitse Kaspers (plv. voorzitter/PR).

Foto's: Jitse Kaspers en Theo Damen

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3