NMF aanwezig tijdens RAIL 2015 ……….

Een verslag van Jitse Kaspers.

NMF aanwezig tijdens RAIL 2015 ……….

Als bestuurslid kon ik alleen op zaterdag de 21ste februari acte de présence geven.
En ja hoor, daar zaten ze weer: de mannen van het NMF-DemoTeam, o.l.v Jaap Vriend ! ! Dit keer bestond (op zaterdag) de bezetting uit Jaap en Jarno Vriend, Gosse van der Velde, Henk van Ierland en Michiel Verhaaff.
Door de organisatie zijn we in zaal 3 prominent vlak voor de entree van EXPO -Houten neergezet. Elke bezoeker werd geconfronteerd met onze leuze op de banners: ‘NMF – hèt CENTRAAL STATION voor de modelspoorhobby in Nederland’.
Aan belangstelling was beslist geen gebrek. Je merkt dat onze stand een waardevolle aanvulling in het geheel is. Diverse vragen over de wijze van maken van de scenery en het gebruik van de soort materialen werden door onze specialisten met flair beantwoord.


Wanneer je langs de stands op de beursvloer loopt, dan zie je dat steeds meer van dit soort demonstratie tafels verrijzen. Jaap is jaren geleden begonnen met het op een speciale wijze maken van dennenbomen en wat zie je: overal op die demo-tafels in het modelspoorland produceert men met deze (afgekeken) kennis ook allerlei bomen. Keuze zat, maar ik blijf vinden dat de bomen van Jaap het neusje van de zalm zijn !
Ook nu weer werd (voor de 3e maal) Modelspoorkinderbingo formulieren door de organisatie uitgedeeld. Dit keer zonder prijstrekking met mooie prijzen (was men te zuinig ?), maar elk kind dat zijn/haar formuliertje had ingevuld werd toch beloond met
een NS-wuppie.


Er waren op 5 verschillende modelspoorbanen van NMF-leden wagonnetjes neergezet en bij elk wagonnetje stond ook een letter. De 5 verzamelde letters vormen een woord (dit keer METRO) en dit woord werd op het formulier genoteerd. De opzet van dit unieke spel is dat de kinderen bewust(er) naar de modelspoorbanen gaan kijken en zo meer in de ban komen van deze mooie hobby.
Ik heb enkele foto’s gemaakt van de deelnemende verenigingen waar de verschillende wagonnetjes te zien zijn.


Elk NMF-lid heeft een bordje gekregen waarop staat dat zij lid zijn van de NMF. Het is alleen jammer dat niet iedereen reclame maakt voor onze Federatie. Het is beslist geen schande om er voor uit te komen dat jouw modelspoorvereniging aangesloten is bij de Nederlandse Modelspoor Federatie ! !
Vergeet niet dat we SAMEN sterk zijn en SAMEN veel aan kunnen, want SAMEN zijn we de NMF.

Tekst en foto´s van Jitse Kaspers (plv. voorzitter / PR)

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3