Impressie Eurospoor 2014

Zondag 26 oktober jl. was ik als secretaris maar ook als webredacteur , samen met onze voorzitter, aanwezig op de NMF stand waar ook het NMF Demoteam onder leiding van Jaap Vriend de vele bezoekers hun truc's en tips toonden. Een verslag daarvan vinden jullie ook op deze site.

Voorzitter Peter Martijn was alle drie de dagen aanwezig en heeft vele contacten gelegd en met de ëxposeerende leden gesproken, de overige bestuursleden waren elk één dag aanwezig. Je kan daarom niet onbeperkt de beurs overlopen en de tijd die ik daarvoor had heb ik gebruikt om foto's en indrukken voor deze impressie op te maken c.q. op te doen.

Mijn algemene indruk van Eurospoor 2014 is een gemengde, levert het evenement waarde voor het geld op (value for money)? Gezien het entreegeld waag dat ik te betwijfelen! Afgezien van de entreeprijs ben je als bezoeker ook het nodige geld kwijt aan consumpties, die ook niet bepaald goedkoop zijn. Maar op die manier loopt een dagje Eurospoor behoorlijk in de papieren.
Ik heb geen idee van het aantal bezoekers, maar gezien de dalende trend van de laatste jaren kan dit best dit jaar ook best minder geweest kunnen zijn.
Dat we net als vorig jaar in de achteraf hallen nr. 11 en 12 moesten zijn, is een veeg teken! Gelukkig was er een shuttleverbinding met de achteruitgang van de Jaarbeurs met de ingang van Eurospoor beschikbaar.
Dit alles overwegende denk ik dat de organisatie eens moet gaan omkijken naar een andere locatie en de besparing moet vertalen naar de entreeprijs.
Prestige dat je je beurs houdt in de Jaarbeurshallen weegt niet op tegen de teruglopende bezoekersaantallen en dat je daardoor minder kwaliteit kunt leveren. In het recente verleden waren nog prachtige buitenlandse modelbanen te bewonderen, nu waren dit er stukken minder. Er waren veel lege plekken!

Ik heb niet alle banen uitvoerig kunnen bekijken, maar één modelbaan springt er wat mij betreft boven uit en wel die van Railkontakt Zevenbergen (voor mij de eerste maal dat ik die zag) en niet alleen vanwege de hoge graad van modelbouw  maar ook wat die verbeeldt. De suikerfabriek van Zevenbergen in de jaren 50 en 60 met de omgeving daarvan en het proces van de van verwerking van suikerbieten is goed met veel details en bewegend in beeld gebracht.
Jammer dat dit mogelijk de laatste keer is dat deze modelbaan buiten hun club geëxposeerd wordt!
Toen ik aan het fotograferen was, viel mijn blik op een aantal hopen. Op mijn vraag werd door een lid van Zevenbergen welwillend antwoord gegeven dat die opgebouwd waren met een kunststof. Leuk maar dat bedoelde ik niet, ik was benieuwd naar het echhie! Dat werd me keurig uitgelegd! Het waren hopen restproduct dat als veevoer gebruikt werd.

Dat wil niet zeggen dat ik de andere banen minder vond, integendeel er was genoeg te genieten van de bewijzen dat Nederlandse Modelbouwers mooi werk kunnen leveren!
 
De NMF wilde graag een bijdrage leveren, aan het hetgeen de beursorganisatie had gevraag aan de deelnemers, om kinderen meer te betrekken in het modelspoorgebeuren.
De NMF had hiervoor twee ijzers in het vuur, te weten de Modelspoorbingo en een rangeerbaantje. Daarvan was de Modelspoorbingo een nieuw fenomeen dat in  eerste instantie door de beursorganisatie werd verwelkomd, maar toen het op uitvoering aankwam gaf men niet thuis. Zo jammer dat het niet lukte, nu gaat Rail met de primeur strijken!

Maar gelukkig hebben we de foto's!

Delftse Modelbouwvereniging:

      Dintelhavenbrug: exact 1:160

Modelbouwclub Gorinchem:

    Oldtimers                                                                                                   Hier wordt gewerkt!

HCC Modelspoorautomatisering:

                                                                                                     UItgebreide demonstraties

Stichting M-Trak baan:

       Nederlandse woningbouw...                                                              en platteland met fraaie NS trein.

M-Track groep Nederland:

     Drukte in de haven....                                                                              en in het locdepot.

NZH Hobbyclub:

                                                                                                Met de LGB-baan

Treinen Club Midden Nederland:

        Drukte in het station.

Modelspoorvereniging TTNederland:

      Bij TTN hadden de Preissertjes weinig om het lijf!                       Trein in camouflacekleuren?   

Rail Kontakt Zevenbergen:

     De achterzijde van de suikerfabriek met de bergjes                    Het dorp Zevenbergen

Tekst en foto's: Habbo Meester

 

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3