De NMF gaat zich actief op evenementen inzetten voor de jeugd!

De meeste verenigingen merken het wel, er zijn steeds meer grijze koppen in het ledenbestand. De roep om hier iets aan te doen is dan ook groot. Natuurlijk, er zijn verenigingen die hier een actief beleid in hebben, maar er zijn er ook die niet weten hoe dit goed aan te pakken.

De NMF gaat zich hier voor inzetten. Allereerst gaan we ons tijdens evenementen meer op de jeugd richten. Hiervoor zijn een tweetal initiatieven genomen.

Allereerst komt er een rangeerbaan voor de Jeugd. Deze baan in schaal 0e is gebouwd conform de specificaties van de zogenaamde Inglenook en wijkt dus af van andere rangeerbanen, aangezien deze meestal volgens het principe van de Timesaver gebouwd worden. Op onze rangeerbaan kunnen jeugdigen hun NMF-rangeerdiploma halen. Deze baan zal een aanvulling worden op onze NMF stand.

Het tweede, door de NMF genomen initiatief, betreft de “NMF MODELSPOORBINGO”.

Dit is een nieuw product dat we de organisatie van een evenement gratis aanbieden. Het enige wat we hiervoor vragen is dat de organisatie een aantal prijzen/prijsjes beschikbaar stelt. Een handige organisator kan dit doen middels sponsorwerving bij zijn commerciële deelnemers, dus het hoeft de organisatie niets te kosten.
De NMF zal vervolgens aan de organisatie bingokaarten leveren, die kinderen aan de kassa bij hun toegangskaartje krijgen. Met deze bingokaarten kunnen ze vervolgens op zoek naar de wagons, die wij op verspreid over de beurs op banen van onze leden plaatsen. Bij iedere wagon komt een letter en deze letters samen vormen een woord, die op de bingokaart kan worden ingevuld.
Een volle bingokaart kan bij de NMF stand worden ingeleverd en uit de goede inzendingen worden de winnaars verloot. Met dit nieuwe NMF-product beogen we meerdere doelen. Allereerst willen we dat de jeugd wat meer naar de banen kijken en zo het werk dat erin zit leren kennen. Doordat ze moeten zoeken naar de wagons, zien ze vanzelf ook de rest van de baan en niet meer alleen de rijdende treinen. Daarnaast wordt een beursbezoek ook leuker als er een spel in verwerkt zit. Tenslotte willen we ook de aandacht wat meer op de NMF vestigen en willen we laten zien dat de NMF er ook voor de jonge modelspoorder is.


Peter-Martijn Hellemons
Voorzitter NMF

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3