Een Noordelijke LMD Rondrit

Op de eerste dag van de LMD 2014 heb ik als NMF vertegenwoordiger een aantal noordelijke clubs bezocht. Een impressie in volgorde van bezoek.

MSG Zuid-Oost Drenthe

Zoals gewoonlijk had men het daar goed georganiseerd. Behalve de H0- en N clubbaan, waar al heel wat vorderingen te zien waren, stonden er een aantal banen van leden, waarvan één in TT. Verder een demonstratiebaan waarop Koploper draaide en hierover informatie werd gegeven. Alle aanwezige leden waren graag bereid aan de bezoekers uitleg te geven. Kortom een veelzijdige en goede presentatie van de hobby en de club, want daar zijn de Landelijke Modelspoor Dagen voor bedoeld.

     Gezellige clubruimte.                                                                              Drukte in het depot.

     Ondanks het rookverbod!                                                                     N-spoor in de bergen.

MSC Emmen

Oorspronkelijke tekst op verzoek van MSC Emmen verwijderd.

                                                                                                           

Modelrailgroep Veendam

Hier wel een enthousiaste groep modelspoorders die graag hun nieuwe clubruimte liet zien. En niet te beroerd waren e.e.a. uit te leggen. Het was er behoorlijk druk, maar hun locatie was prima achter een grote supermarkt, dus na het boodschappen doen even met de kids treintjes kijken!
Naast de grote clubbaan die bestuurd werd met Koploper, waren er ook kleinere banen te zien waar op één de kinderen zelf de treinen konden besturen en een rangeerdiploma konden behalen.
De nieuwe clubruimte had een groot voordeel het is er droog, maar ook een nadeel eigenlijk was het te klein voor de vele (25 van de 35) actieve leden! Een luxe probleem dus. In ieder geval een actieve club die aan de weg timmert.

  

     Clubbaan met rijlengtes.                                                                         Schier (mooi) locje!

     Moderne tijden.                                                                                          Jeugdig handwerk.

Nproject

Steeds meer verenigingen organiseren samen Open Dagen, dit jaar op 4 verschillende locaties.
Eén daarvan was de presentatie van Nproject met MSG Z.O. Drenthe, “De Railspijker” en de NNMC in het Revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren bij Groningen.
Organisator Martin Boogaard van NProject (winnaar van “NMF Vrijwilliger van het jaar 2013”) heeft daar ook de nodige tijd moeten doorbrengen en kreeg het idee deze presentatie juist daar te gaan houden. Martin heeft zeer veel energie gestoken in de promotie hiervan en dat heeft vruchten afgeworpen, beide dagen trokken ca. 650 bezoekers!

   Taiga trommel op wielen, heeft echt bestaan!                                       Güst Ostleben (NProject)

     Ook een manier om bezoekers op afstand te houden.                      "De Railspijker" met extra lange trein.

De Railspijker stond daar met hun grote N baan waar op het eind van de dag een lange trein werd geformeerd met 40 (!) bakken moeiteloos getrokken door de V200 van de Bentheimer Eisenbahn genaamd Coevorden. Ook “Bart's Baantje” van Biels & co bekend van het NMF Jubileum Festijn was naast het unieke pure fantasiebaantje van Albert Winkel te bewonderen. Een jonge bezoekster vond “Bart's baantje maar saai want die treinen rijden zo langzaam. Tja ze net daarvoor de N baan met de Japanse snelheidstreinen gezien!
Ook diverse demo's vroegen om aandacht.
Een geweldige presentatie van de mogelijkheden van onze hobby.
Voor een impressie van Nproject: http://www.nproject.org/nl/wat-is-en-doet-het-nproject/landelijke-modelspoordagen-2014-in-haren-groningen-in-beatrixoord.html

 

    Hagepreek bij MCNN.                                                                                   Bart's baantje.

Helaas vrienden in Friesland het was mij onmogelijk om naar jullie te komen er moest ook nog een verjaardag gevierd worden, maar de Noordelijke Rondritten waren de voorloper van de Elfstedentocht dus.....

Tekst en foto's
Habbo Meester

 

Komende evenementen

za feb 24 @10:00 - 18:00
Zeelandhallen in Goes
za mrt 03 @10:00 - 15:00
K.O. ReitdiepCollege, Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Evenementen
Februari 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3